Acolo și acolo țigară, bere și la 77 de ani pe Dakar

Acolo și acolo țigară, bere și la 77 de ani pe Dakar

Anul acesta a fost scurt pentru el. Aproape lipsit de respect. Dar Raliul Dakar, cursa aspră, pur și simplu nu are milă nici măcar cu legende și cuceritori fideli. începerea specialului. împingând înregistrări de care ești uimit. La 77 de ani, avea 36 de ani.începe pe Dakar și, deși de ani de zile a fost ultima dată când acest lucru este garantat, încă se întoarce.

Și probabil în ianuarie 2020.

„Am greșit aici în fiecare an, deci Mă întorc pentru a comite în sfârșit mai puține ”, este răspunsul său la eternele întrebări de ce se îndreaptă înainte și înapoi pe Dakar, acea aventură grea, adesea purgatoare.

A început inocent la începutul anilor 1980, când a dat peste o revistă de motociclete și a găsit un articol și fotografii din Dakar.El a spus că a fost dragoste la prima vedere, așa că a apărut pentru prima dată aici în 1983, ca motociclist. “Nu am înțeles regulile deloc la acel moment, așa că poate eram într-un prolog cu o anvelopă de rezervă pe spate.” pentru schimbare a devenit „camionier” și a fost prima și singura persoană de pe Dakar care a gustat trei categorii principale. “Camioanele sunt cele mai interesante pentru mine”, spune el.

Mult s-a schimbat de la premiera sa. Dakar nu mai este un concurs „secret” în Africa, ci este condus sub supraveghere strictă de camerele foto din America de Sud.Mulți dintre rivalii săi sunt bătrâni pensionari și, deși nume precum Loprais, de Rooy și Mac sunt încă pe terenul de plecare, aparțin fiilor și nepotilor.

Chiar și fiul lui Sugawar, Teruhito, urmărește pașii tatălui său de ani buni. „El m-a învățat totul. Nu doar conducerea unui camion, ci mai ales cum să conduceți o echipă, cum să tratați oamenii. Pentru a avea smerenie în viață. ”

Anul trecut, Sugawara Senior s-a prăbușit și el în etapa a doua, așteptând ajutor în dunele de 11 ore în zadar și trebuind să sape un camion scufundat cu propriul său navigator. Când reporterii l-au întrebat despre rețeta longevității și a energiei, el a glumit: „Uneori am o țigară și beau ceva bere aici și acolo”.Iar deviza lui este: „Nu-ți supraestima puterea.”

Josef Kalina, un navigator legendar care este reporter de televiziune de pe Dakar de această dată, spune: „Sugawara îmi ia nervii luând o înregistrare Da, în numărul de curse Dakar (29, dar nu a câștigat niciodată, a fost de cinci ori pe secundă), el este un deținător de record, dar este încă cu patru ani mai tânăr decât cel mai vechi participant la cursă, În vârstă de 81 de ani, Marcel Hugueny.

Pe jumătate distractiv, pe jumătate în serios, Sugawara spune că și-ar dori 50 de starturi, ceea ce ar însemna să rămână pe un scaun inconfortabil până la 91 de ani. Imposibil? Cine știe…Poate în 2033 îl va întâlni la început pe Alex Loprais, acum un urmaș de cinci ani al familiei Dakar.